La Vidéothèque Nomade in Vorst

Elke laatste maandag van de maand strijkt La Vidéothèque Nomade neer in CENTR’AL. Alle filmgenres komen er aan bod: animatiefilms, dansfilms, documentaires, experimentele films, wat fictie, artistieke films, studio- of schoolfilms, ... Heel wat visies op de wereld, tal van unieke universums.
Wanneer 21-12-2021
van 18:30 tot 22:00
Waar Centr'Al (Albertplein)
Telefoonnummer 02 888 66 02
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

 

De selectie, die ongeveer een uur duurt, tracht verbanden te leggen tussen de verschillende films, via thema’s, ... en verbindt ook recente films met een aantal films uit de vorige eeuw.
Na de vertoning is er gelegenheid om de artiesten te ontmoeten wiens films op het programma staan. Deze ontmoetingen nemen de vorm aan van een vraag/antwoordspel, waarbij het publiek zeker ook zijn zegje mag doen.
Om het gezellig te maken, bieden we je ter plaatse een lekkere seizoenssoep aan, met boterhammen ... 100 % lokaal.

Maar wat is La Vidéothèque Nomade?
Een unieke verzameling Belgische kortfilms, maar dat niet alleen ...
La Vidéothèque Nomade, dat zijn vertoningen, participatieve workshops over de verzameling, à la carte overleg of voorstellingen waarin de mondelinge traditie wordt gecombineerd met enkele kortfilms.
Het hele jaar door worden er bijeenkomsten aangeboden, unieke ontmoetings- en uitwisselingsmomenten voor iedereen rond een vrij en inventief format.

Data van de volgende sessies in CENTR’AL:

  • 25 oktober
  • 29 november
  • 21 december


Programma:

  • 18u30: soep met brood
  • 19u: vertoning
  • 20u15: ontmoeting met de uitgenodigde artiesten


Prijs: 4 € met soep + boterham

La Vidéothèque Nomade is een project dat sinds 2008 in handen is van de vzw ‘68 Septante’ met de steun van de Franse Gemeenschapscommissie, de Federatie Wallonië-Brussel en het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel.

Adres: Besmelaan 129-131 (op het Albertplein) - 1190 Vorst

videothèque nomade

 

Meer informatie over dit agenda-item

Afdrukken