DWC "2 Cités": projectoproep, ideeënbus, infopermanenties!

Dit jaar wordt in het kader van het nieuw Duurzaam Wijkcontract "2 Cités" een programma van acties vastgesteld die zullen worden uitgevoerd in de komende jaren. Stuur ons uw ideeën, wensen en projecten om de levenskwaliteit in de wijk te verbeteren!

 

Het Duurzaam Wijkcontract 2 Cités omvat momenteel de tuinwijk Forest-Vert, de Nieuwe Wijk (de zogenaamde ‘gele blokken’), het geheel gevormd door de Katangastraat/ Wallerstraat/Zijdeweverijstraat, evenals de belangrijkste assen die deze ruimten verbinden en afbakenen.

Dit actieplan wordt overeengekomen tussen het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en de inwoners van wijk.

Dit jaar wordt in het kader van dit programma voor stadsvernieuwing een programma van acties vastgesteld die zullen worden uitgevoerd tussen 2021 en 2029, met een vastgestelde begroting van 12.500.000 euro.

De projecten worden uitgevoerd door de gemeente Vorst, in samenwerking met de inwoners, verenigingen en het Gewest. Doel: jouw leefomgeving op een duurzame manier verbeteren!

Drie projectoproepen

Van 19 oktober tot 19 november loopt de Projectoproep voor DWC 2 Cités! (‘sociocultureel', ‘openbare ruimte’ en ‘gebouw en uitrustingen’).

  • Via de volgende link vind je het geschikt dossier (3 soorten) dat je moet invullen en naar ons doormailen
  • Lees aandachtig de inleidende nota bij de projectoproep. Deze geeft toelichting bij het volledige verloop van de oproep. Je vindt de nota in de "Downloads" van onze blog of via deze link
  • Als je na het lezen van de nota en het dossier nog vragen hebt, kan je ons mailen (dwc2cites@vorst.brussels) of telefoneren (02 348 17 40) om een afspraak te maken.


Eén ideeënbus

Wil je een idee of een wens delen voor de wijk van DWC 2 Cités? Wil je ons een project voorstellen, maar je weet niet wie het zou kunnen uitvoeren?

Stop het allemaal in onze Ideeënbussen vanaf dinsdag 19 oktober !

Het doel is dat bewoners en gebruikers van de wijk op een eenvoudige manier (enkele woorden, een tekening, ...) uiting kunnen geven aan hun wensen en ideeën voor de wijk.
De Ideeënbussen zijn te vinden op 6 plaatsen in de wijk (zie “permanenties”).

Infopermanenties in de wijk

Benieuwd naar Duurzaam Wijkcontract 2 Cités? Vertel je ons graag hoe je het leven in de wijk ervaart of heb je bepaalde wensen of dromen? Heb je vragen over de werking van de Ideeënbus?

Kom dan eens langs tijdens onze permanenties in de wijk!
Wanneer trotseren wij de kou om jouw herfst wat op te fleuren?

Plaatsen en datums
  • Zaterdag 23 oktober – 10u tot 13u:Toinonsquare – Zuiderhaard
  • Woensdag 27 oktober – 11u tot 15u: Pleintje, Fléron - Kersbeek
  • Woensdag 3 november – 15u tot 18u: Tramhalte Bempt
  • Dinsdag 9 november – 10u tot 13u: Olieslagerij – halte Max Waller
  • Woensdag 10 november – 11u30 tot 14u30: Vlak bij de Bemptschool


Volg het DWC "2 Cités" op

Afdrukken