Nieuws

Veiligheidsmonitor: jouw mening telt
Vanaf 18 oktober zullen 9800 inwoners van de politiezone Zuid (Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht) de vragenlijsten van de Veiligheidsmonitor ontvangen.
Covid Safe Ticket (CST) in Brussel
Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 moet het Covid Safe Ticket (CST) worden gebruikt voor de toegang tot bepaalde evenementen of plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Masterplan Vorst aan de Zenne
De fases 2 & 3 van het Masterplan Vorst aan de Zenne zijn voltooid!
Ik loop om fit te blijven - lopen in groep
Lopen vind je leuk, maar je hebt er nog geen werk van kunnen maken? Neem deel aan onze 12-weken cyclus en loop samen met andere Vorstenaren 2x1uur per week.
Brussel Mobiliteit heeft u nodig!
Neem deel aan twee enquêtes over uw verplaatsingsgewoonten en uw tevredenheid over het mobiliteitsaanbod in Brussel.
De nieuwe 'Forest Info Vorst' is aangekomen!
Ontdek het nieuwe nummer van uw infoblad met een speciaal dossier over handel in Vorst.
Zuidwijk: openbaar onderzoek
Geef uw mening over het ontwerp van Richtplan van Aanleg!
De thuisoppasdienst voor zieke kinderen treedt weer in actie!
Na een maandenlange pauze staan de kinderverzorgsters klaar om thuis voor zieke kinderen te gaan zorgen. Wegens de coronapandemie hebben we een protocol moeten opstellen, dat wij met u zullen overlopen wanneer u zich inschrijft.
Wiels in Bloemen
Wilt u uw straat groener en bloemrijker zien? Klimplanten zijn een uitstekende manier om dit te bereiken, aangezien zij een grote massa vegetatie in de openbare ruimte brengen, de biodiversiteit verwelkomen en gemakkelijk te onderhouden zijn.
Nieuwe buslijn 52 en gewijzigde buslijn 48
Het centrum van de gemeente Vorst is momenteel niet rechtstreeks verbonden met het stadscentrum vóór 20u. Vanaf 1 september wordt een nieuwe buslijn 52 ingevoerd om dit gebrek aan te pakken.
Parcklab Wielemans, een leerproces
De zomer van 2021 markeert het begin van de 4e fase van het Masterplan Vorst-sur-Senne, die van het experimenteren. Onthoudt de naam "Parcklab Wielemans", het gloednieuwe proces dat ons in staat zal stellen meer te weten te komen over de site van de voormalige brouwerijen Wielemans Ceuppens, de verlangens die ze oproept, de problemen die ze doet rijzen en de behoeften van de wijk.
Covid-19: enkele tips voor een veilige vakantie
Je gaat binnenkort op vakantie en misschien zit je met een hoop vragen? Om onaangename verrassingen te vermijden, kan je vóór je vertrek beter goed geïnformeerd zijn!
Wilt u een evenement in Vorst organiseren? Vul het aanvraagformulier tijdig aan!
Bewoners, kunstenaars, wijkcomités, lokale verenigingen, culturele actoren, gemeentelijke diensten, privéorganisatoren, ... velen onder u fleuren de openbare ruimten in Vorst op met tal van evenementen. Om deze dynamiek te ondersteunen, heeft de gemeente een toelatingsaanvraagformulier op haar website geplaatst.
Brussels Gewest raadpleegt burgers over dierenwelzijn
Het Brussels Gewest lanceert een grote raadplegingscampagne bij de bevolking, waarbij iedereen zijn meningen en verwachtingen met betrekking tot het dierenwelzijn kenbaar kan maken.
Vaccinatie Covid-19: gratis pendeldienst voor senioren
De gemeente Vorst biedt een gratis pendeldienst aan naar het vaccinatiecentrum Albert voor Vorste senioren en personen met beperkte mobiliteit. Informatie & reservatie via het gratis callcenter: 0800 35 244
Maak online een afspraak!
Moet u formaliteiten vervullen bij de dienst Burgerzaken? Maak in een paar klikken een afspraak via internet en kies de datum en het tijdstip dat u het best schikt!
Steun onze lokale handelaars!
In deze moeilijke tijden is solidariteit meer dan ooit noodzakelijk. De gemeente Vorst nodigt u uit om lokaal te consumeren en de HORECA van Vorst, die zware klappen krijgt door de gezondheidscrisis, te steunen.
Afdrukken