Code geel vanaf 7 maart 2022

 

code geelVanaf 7 maart schakelt de coronabarometer naar code geel. Dat heeft het Overlegcomité beslist op 4 maart 2022. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
Op basis van deze evoluties beslist het Overlegcomité om vanaf maandag 7 maart over te schakelen naar code geel. Ook de epidemische noodsituatie wordt volgende week opgeheven en er komt een einde aan de federale fase van het nationaal noodplan dat op 13 maart 2020 werd afgekondigd bij het begin van de coronacrisis.

Concreet betekent dit dat alle beperkingen vervallen, onder meer in de horeca, winkels en evenementensector.

Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen, onder meer in binnenruimtes, bij uitzonderlijke drukte en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.
Het gebruik van een FFP2-mondmasker blijft aangeraden voor kwetsbare personen.
Na de Krokusvakantie, vanaf maandag 7 maart 2022, is het niet langer verplicht om in het onderwijs een mondmasker te dragen.
In zorginstellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra blijft net als op het openbaar vervoer het mondmasker vanaf 12 jaar verplicht.

Afdrukken