De maas ‘VoorpleinEN’

 

In het kader van het plan Good Move werden de gemeenten Sint-Gillis en Vorst (en Elsene en de stad Brussel) door het Brussels Gewest geselecteerd om een autoluwe maas tot stand te brengen.

Zij willen er samenwerken met bewoners en bezoekers, handelaars en werknemers, ouders en studenten, jong en oud.
 


perimetre CLMDe perimeter

Raadpleeg hier de perimeter in detail.
De maas "VoorpleinEN" omvat bijna de hele gemeente Sint-Gillis en een deel van de gemeente Vorst (en enkele straten van Elsene en de stad Brussel).

Sint-Gillis en Vorst zijn bruisende gemeenten met veel handelszaken en openbare ruimten zoals het Sint-Gillisvoorplein, het Sint-Antoniusvoorplein, het park van Vorst, de Bareel van Sint-Gillis, het Maurice Van Meenenplein met het gemeentehuis, het Albertplein, ...

De inwoners van onze gemeenten hebben echter ook te lijden onder een grote verkeersdruk - verkeer dat gewoon door de wijk rijdt zonder er te stoppen.

Het doel van de verkeersluwe maas is straten en pleinen te maken waar het goed toeven is, waar iedereen, ook kinderen en minder mobielen, zich zelfstandig kan verplaatsen in een rustige en gezonde omgeving, waar het prettig en veilig stappen en fietsen is, waar openbaar vervoer goed bereikbaar is, waar je met de auto in en uit raakt, maar waar de auto niet overheerst.

Het Brussels Gewest nodigt u, samen met de gemeenten Sint-Gillis en Vorst (en Elsene en de stad Brussel), uit om mee te werken aan een nieuw circulatieplan.

De bureaus TRIDÉE (mobiliteit, participatie) en SKOPE (openbare ruimte) helpen ons bij deze opdracht.

De verschillende fasen van het raadplegingstraject worden in detail beschreven  in de rubriek Burgerparticipatie van onze website.


 

Afdrukken