Louche verkopers van waterfilters

De Vlaamse pers meldt de gewetenloze handelspraktijken van sommige verkopers van waterfilters: zij verkopen aan consumenten met behulp van een misleidende chemische test om zogenaamd te bewijzen dat kraanwater van slechte kwaliteit is.

 

Louche verkopers van waterfilters: een geïnformeerde consument is er twee waard!


De modus operandi is eenvoudig: een verkoper komt thuis bij de consument en beweert dat zijn kraanwater van slechte kwaliteit is en schadelijke stoffen bevat.
Om de consument te overtuigen om te investeren in een duur filtersysteem (meer dan 1.500 €!), gebruikt de verkoper een visueel indrukwekkende chemische truc (er verschijnt een zwarte substantie in het ‘geteste’ water) die volgens hem bewijst dat het water van slechte kwaliteit is.

Op Radio 2 (VRT), zegt AquaFlanders, de federatie van de Vlaamse waterbedrijven te willen optreden tegen dit soort van verkopers. "We hebben als federatie van waterbedrijven afspraken gemaakt met Aqua Belgica, de Belgische federatie voor waterbehandeling, om op een eerlijke en correcte manier mensen te informeren. We hebben daarvoor een charter afgesloten waarin staat dat mensen geen foute informatie mogen krijgen over een product en er geen misleidende verkoopargumenten mogen worden gebruikt. De voorbeelden die de getuige hier aanhaalt, staan haaks op het charter en dat kunnen we niet tolereren. We gaan dit alles overmaken aan Aqua Belgica zodat er kan opgetreden worden tegen dit soort praktijken."

Bron: Radio 2 (VRT) https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/03/vlaamse-waterbedrijven-waarschuwen-voor-louche-verkopers-van-wat.app/

Als je geconfronteerd wordt met deze gewetenloze handelspraktijken, meld ze dan bij Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor Waterbehandeling: http://aquabelgica.be 

Afdrukken